ÖNE ÇIKAN HABERLER |
Haberi duyuran Bloomberg ajansı, Uber'in verilerin silinmesi için bilgisayar korsanlarına 100 bin dolar ödediÄŸini öne sürdü.
Bu iddia ise Uber tarafından doğrulanmadı.
Ele geçirildiÄŸi kabul edilen ve silindiÄŸi söylenen veriler arasında milyonlarca kiÅŸinin adları ve soyadları ile e-mail adresleri ve cep telefonu numaraları bulunuyor.
Uber Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Dara Khosrowshahi, ele geçirilen bilgiler arasında banka hesap bilgileri ve sosyal güvenlik numaralarının olmadığını söyledi.
AÄŸustos ayında göreve gelen Khosrowshahi, olayın sorumlularının iÅŸlerine son verildiÄŸini açıkladı.
Uber'in eski yönetim kurulu baÅŸkanı Travis Kalanick'in de geçen yıl siber saldırıdan haberdar olduÄŸu ortaya çıktı.
Åžirket, siber saldırıdan etkilenen ÅŸoförlerine bedava kredi izleme hizmeti verildiÄŸini ve müÅŸterilerinin de aynı hizmetten yararlanabileceklerini duyurdu, internet sitesinde bir açıklama yayımladı.
Uber Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Dara Khosrowshahi ise yaptığı açıklamada, "Bunların hiçbiri yaÅŸanmamalıydı. Herhangi bir bahane üretmeyeceÄŸim. GeçmiÅŸi silemem ancak her Uber çalışanı adına hatalarımızdan ders alacağımız taahhüdünde bulunabilirim" dedi.
Khosrowshahi ÅŸu ana kadar çalınan kimlik bilgileri ile sahtekarlık yapıldığı ya da bu bilgilerin kötüye kullanıldığı ile ilgili olarak herhangi bir kanıta rastalamadıklarını ancak siber saldırıdan etkilenen tüm hesapları denetleyip daha sıkı koruduklarını söyledi.
Uber'in en üst düzey güvenlik yetkilisi Joe Sullivan ise son geliÅŸmeler sonrası ÅŸirketten ayrıldı.
2009'da kurulan Uber'in merkezi, ABD'nin San Francisco ÅŸehri.
ABD'de ÅŸirketler, önemli miktarda verinin ele geçirilmesiyle sonuçlanan siber saldırıları denetleyici kurumlara bildirmekle yükümlü.
Uber, 2014 yılında da çok daha küçük çaplı bir siber saldırıyı ilgili kurumlara bildirmediÄŸi için 20 bin dolar para cezasına çarptırılmıştı.