ÖNE ÇIKAN HABERLER |
İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin, ünlü tablo ve müziklerden ilham alarak hazırladıkları yemeklerin fotoğraflarından oluşan “Tablodan Tabağa: Gastronomi 3 Duyu Sergisi” özel bir lansmanla ziyarete açıldı.
Resim, müzik ve edebiyat sanat dallarını mutfakla buluşturan yirmi beş eserin yer aldığı serginin küratörlüğünü BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dilistan Shipman üstlendi. Sergi açılışı aynı zamanda BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin canlı müzik performansıyla renklendi. Öğrencilerden oluşan Gastro Cookies isimli grup, yan flüt ve gitarla beraber bir çok mutfak aletini enstrüman şeklinde
kullanarak katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı. Sergi açılışında konuşan İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektör Vekili Ege Yazgan, BİLGİ olarak ilklere imza atan, önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu belirtti.
Sergi küratörü İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dilistan Shipman açılışta “Bugün uzun zamandır hayalini kurduğum bir ilki gerçekleştiriyoruz. Sizi bir üçgende yolculuğa davet ediyorum. Bu üçgenin bir ucunda resim, bir ucunda edebiyat, bir diğer ucunda müzik var. Üçgenin tam ortasında ise yemek yer alıyor” dedi. Türkiye'de akademisyen kimliğinden önce “ekmek ustası” olarak anıldığını anlatan Yrd. Doç. Dr. Dilistan, yeni çıkardığı kitabın müjdesini verdi. “Bir Lokma Ekmek Bir Yudum Çay” isimli son kitabının sergi açılışında elde edilecek gelirinin yüzde 10'unu ihtiyaç sahibi öğrencilerin yararlanacağı kumbaraya aktarılacağını vurguladı. Lansmana sanatçı Selami Şahin, fotoğrafçı Mehmet Turgut, Öztiryakiler şirketi sahibi Tahsin Öztiryaki, TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl, ünlü şef ve yazar Elif Edes Tapan, yazar Sevim Gökyıldız'ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve gastronomi sektörünün önde gelen isimleri katıldı.
Resim, müzik ve edebiyat sanat dallarını mutfakla buluşturan sergi, 28 Aralık 2017 tarihine kadar Santralİstanbul Kampüsü, Enerji Müzesi'nde ziyaret edilebilecek. Sergide ziyaretçiler, öğrencilerin esinlendiği tabloyu inceleyip, tablonun hikayesini okurken ilham katan müziği de dinleyebilecekler.