Abdülmecid Efendi Köşkü’nde yeni sergi: Çiniden Şifa Tasları | BCA Times

Warning: Use of undefined constant full - assumed 'full' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/yenirady/bcatimes.com/wp-content/themes/iyi tema/header.php on line 147



  RÖPORTAJLAR
  • <strong>Altın Kalem Ödüllü Yazar Metin ÅžAHÄ°N ile Röportaj</strong>
    Altın Kalem Ödüllü Yazar Metin ŞAHİN ile Röportaj
  • Kahramanmaraş’ta 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    Kahramanmaraş’ta 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  • Yazar Prof. Dr. Dr. Naim Derebaşı ile Röportaj
    Yazar Prof. Dr. Dr. Naim Derebaşı ile Röportaj
  • Yazar Rıdvan Serin ile Röportaj
    Yazar Rıdvan Serin ile Röportaj
  • Yazar Ä°hsan Kutlu ile Röportaj
    Yazar İhsan Kutlu ile Röportaj
  • Yazar Ãœmmühan YaÅŸar ile Röportaj
    Yazar Ümmühan Yaşar ile Röportaj
  • Altın Kalem Ödülleri Sahiplerini Buluyor
    Altın Kalem Ödülleri Sahiplerini Buluyor
  • Hayatınızı DeÄŸiÅŸtirecek 20 Ä°nanılmaz Paulo Coelho Sözleri
    Hayatınızı Değiştirecek 20 İnanılmaz Paulo Coelho Sözleri
  • Abdülhamid Han’ın Altın Saati Açık Artırmada
    Abdülhamid Han’ın Altın Saati Açık Artırmada
  • Berlin Indie Film Awards’tan ”Leyla Hanım” Filmine Ödül
    Berlin Indie Film Awards’tan ”Leyla Hanım” Filmine Ödül

Abdülmecid Efendi Köşkü’nde yeni sergi: Çiniden Şifa Tasları
Eklenme Tarihi: 22 Nisan 2018, Pazar 02:07 - Son Güncelleme: 22 Nisan 2018 Pazar, 02:07
Font1 Font2 Font3 Font4



Abdülmecid Efendi Köşkü’nde yeni sergi: Çiniden Şifa Tasları
UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi ilan edilen Sıtkı Usta (Olçar)’nın kızı Nida Olçar’ın ‘Çiniden Şifa Tasları’ başlıklı sergisi, 20 Nisan - 4 Mayıs tarihleri arasında Abdülmecid Efendi Köşkü’nde kapılarını açıyor.

Aldülmecid Efendi KöÅŸkü, 20 Nisan – 4 Mayıs 2018 tarihleri arasında ‘Çiniden Åžifa Tasları’ baÅŸlıklı sergiye ev sahipliÄŸi yapıyor. UNESCO tarafından 2008 yılında YaÅŸayan Ä°nsan Hazinesi ilan edilen Sıtkı Usta (Olçar)’ın Kültür Bakanlığı Çini Sanatçısı olan kızı Nida Olçar, sanat hayatının 10.uncu yılında bu kiÅŸisel sergisiyle babasına ve Kütahya ÇiniciliÄŸine vefa borcunu ödüyor. Serginin açılış kokteyli 20 Nisan Cuma günü 17.00-19.00 arasında Abdülmecid Efendi KöÅŸkü’nde yapılacak.

 

Sıtkı Usta’dan devraldığı Sanat Atölyesinde onun çinilerini ölümsüzleÅŸtiren sanatçı, 10.kiÅŸisel sergisinde Bizans, Roma, Frig ve Anadolu’ya has 107 adet ÅŸifa tasına yer veriyor.Üzeri ayet yazılı olan ÅŸifa tasları insanların eskiden beri baÅŸvurduÄŸu mistik tedavi türleri arasında yer alıyor. Åžifa tasında su dökünen ve su içen insanların hatta hayvanların iyileÅŸeceÄŸine inanılıyor. Bu inanç günümüzde de Anadolu’da yaygınlığını sürdürüyor. Åžifa tasları, Türkiye’nin pek çok bölgesinde doÄŸumun kırkıncı gününde anne ve çocuÄŸun kırklama ritüelinde de kullanılıyor.

 

Sıtkı Usta’nın dostu Rahmi M.Koç ve Koç Holding ev sahipliÄŸinde açılan ‘Çiniden Åžifa Tasları’ sergisi pazartesi günleri hariç 11.00 – 19.00 arası ziyaret açık olacak.


Bu haberlerde ilginizi çekebilir!